logica e bună, chiar dacă nu e predată bine

am mai vorbit și altă dată de îngrijorarea asta: unii vor privi cu ochi buni scoaterea logicii din programa de liceu pentru că li se pare sau li s-a părut o materie plicticoasă. am găsit două astfel de reacții pe acest forum. sunt două răspunsuri la un topic inițiat acolo de raluca, cea care vrea cu tot dinadinsul să ajute. mulțumim!

ce cred elevii despre logica

ce cred elevii despre logica

da, știu și eu că logica se predă prost, că manualele sunt aiurea, că lucrurile ar putea fi mult mai clare, dar nu sunt. numai că, spuneam și altă dată, dacă doctorii nu știu să administreze un medicament bun, soluția nu este să omori pacientul (adică elevii), nici să scoți medicamentul din circuit.

soluția este să găsești medici care să administreze bine medicamentul. logica este un medicament bun, asociați-o vă rog cu libertatea de gândire, cu capacitatea de a formula argumente și de a susține o dezbatere, capacitatea de a formula raționamente și de a da temeiuri. vă pot da sute de exemple din viața de zi cu zi în care mintea voastră funcționează logic, prin natura ei. și asta e în avantajul vostru.

problema cu predatul logicii în școli nu este a logicii, este a profesorilor de logică. și a celor care fac programa de logică. asta da, ar trebui schimbată. numai că este o discuție separată…

Etichete: , ,

4 răspunsuri to “logica e bună, chiar dacă nu e predată bine”

 1. Andhra Says:

  Da, exact ce vorbeam azi cu cineva. Si chiar ma innebuneste sa aud acest argument. Dumnezeule, in liceu din toate materiile singura la care aveam un profesor bun si care ne atragea in ce preda si ne trezea interesul era cel de fizica. Ce ar fi insemnat? Ca eu si colegii mei sa cerem scoaterea din programa a tututor celorlalte materii, sa studiem fizica?

  Problema profesorilor nepregatiti, nepasionati sau prafuiti nu are nici o legatura cu subiectul ancorat in acest blog. Problema manualelor tampite are aceeasi relevanta in cazul de fata. Problema programei incarcate inutil atat ca volum cat si ca structura, componenta etc este la fel de paralela cu aceasta decizie de a se elimina logica din programa.

  Greu, tare greu…

 2. Raluca Hippie Says:

  Am raspuns pe forum 🙂

 3. Andhra Says:

  :)) perceptii si perceptii. nu e pt toti la fel de clar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: