important – protestul de pe 21 Mai va fi miting spontan :D

Alex întreba dacă mitingul din fața Ministerului Educației va fi autorizat, pentru că aproape de Minister se află și o secție de Poliție și, se temea el, organul nu prea are logică, deci nu e bine să te pui cu el. am răspuns că mitingul va fi autorizat.

ei bine, se pare că nu e așa ușor cum știam. ce nu știam era că orice persoană fizică care vrea să organizeze un miting trebuie să atașeze la cererea de autorizare semnăturile tuturor celor care vor participa la miting. asta i s-a spus domnului profesor Săndoiu când s-a dus la Primărie să facă această cerere.

e aberant, dar astea sunt regulile, făcute tocmai în așa fel încât să-ți vină foarte greu, ca simplu cetățean, să organizezi ceva. legea permite însă mitinguri spontane, cum a fost, pentru a lua un exemplu la întâmplare, cel în care, ”spontan”, câteva mii de români s-au adunat în Piața Universității pentru a-l susține pe președintele Băsescu când o parte a Parlamentului voia să-l suspende din funcție. (disclaimer: acest exemplu nu are nici o tentă politică).

așa încât pe 21 Mai protestăm spontan. avem voie, e legal, dar nu e autorizat. astăzi vorbesc cu niște prieteni avocați și până diseară explic exact care este diferența și dacă riscăm ceva. înțeleg de la domnul Săndoiu că nu riscăm nimic.

Etichete: , ,

3 răspunsuri to “important – protestul de pe 21 Mai va fi miting spontan :D”

 1. Alex Rosu Says:

  Desi eu unul recunosc ca sunt mai curajos „pe net” decat pe strada, pana la urma nu se obtine nimic fara un pic de risc..

  Deci – spontan ne vedem acolo!

 2. Buciuman Says:

  Dar ai fost sa faci cererea aia la primarie? Eu am facut astfel de cerere si nu trebuie nicio semnatura inafra de cererea ta. Pe bune, nu stiu unde ai vorbit dar desi te pune sa semnati toti participantii zici ca esti doar tu si cine se mai alatura de pe strada si ei zic ok si iti dau autorizatia.

  • writeman Says:

   profesorul Sandoiu a vorbit la primarie. poate a tratat lucrurile prea filosofic, nu stiu. oricum avem varianta mitingului spontan. nu e asa importanta autorizatia, atata vreme cat nu facem ceva ilegal.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: