ai curaj pe net? dar în stradă ai?!?

am emoții pentru protestul de astăzi. repet: joi 21 Mai, 12.00, Ministerul Educației.

sunt 788 de mebri ai cauzei AVEM NEVOIE DE LOGICA pe facebook. mă întreb câți din ei vor apărea mâine în fața Ministerului Educației, să strige și să sufle în fluiere pentru o cauză în care li s-a părut că cred. și au dat câteva click-uri pentru ea. 10% să vină, mi s-ar părea un procent surprinzător de bun.

80 de oameni care au ieșit în stradă împinși de puterea convingerii lor că logica este de fapt alt nume pentru: gândire critică, libertate, cunoaștere, independență, judecată cu mintea proprie. vor fi oare măcar atâția, să-și unească glasurile cu cele ale elevilor alertați de profesorii de logică, în frunte cu domnul Săndoiu?

eu cred că vor fi mai mulți elevi decât oameni în toată firea. și mai cred că asta înseamnă ceva foarte grav: că ei sunt mai responsabili de ce se întâmplă în școlile noastre decât suntem noi, cei aflați la vârste la care ne-am putea trimite copiii la școală sau deja o facem… mai precis: că ei își asumă această responsabilitate cu mai multă hotărâre și maturitate decât noi.

petiții online și click-uri – e prea puțin. dacă nu ieși în stradă să spui că nu ești de acord cu orice năstrușnicie mai trece prin capul cuiva care se face că muncește, te păcălești. nu protestezi  – tot ce încerci să faci este să te aduci pe tine în postura de a crede că ai un cuvânt de spus.

spune-l! altfel e un cuvânt mort!

Etichete: , , ,

8 răspunsuri to “ai curaj pe net? dar în stradă ai?!?”

 1. guruianu madalin Says:

  FELICITARI PENTRU INITIATIVA!

  Imi pare rau ca nu sunt in Bucuresti, dar promit ca in cel mai scurt timp vom oprganiza si la Sfantu gheorghe un protest asemanator si va vom tine la curent…

  Bafta multa!

 2. Catalina Says:

  Intr-adevar super initiativa…sper sa vina cati mai multi oameni…pacat ca la ora 12 majoritatea celor care ar trebui cu adevarat sa fie acolo, sunt la serviciu…Poate cu o petitie online ar fi mai simplu…

  Bafta!

 3. Doro Says:

  Spuneţi-ne cum a fost! I-aţi mişcat?

 4. Diana Says:

  DA!
  Am fost azi si voi fi la urmatorul protest pentru ca mi se pare atat de grava posibilitatea scoaterii logicii din licee. Astfel incat, 2h din viata nu reprezinta nimic in comparatie cu toti anii in care, viitoarele generatii care nu vor stii care e diferenta dintr-un argument valid si un sofism…

 5. writeman Says:

  o petitie online este intr-adevar mult mai simpla, pacat ca si mult mai putin eficienta. nu stiu cat i-am miscat, probabil ca nu prea mult. eu am fost clar dezamagit de participare, dar speram ca data viitoare sa fie mult mai bine…

 6. Mastermind Says:

  Nu doresc să intru în această dispută pro sau contra păstrării materiei numită „Logică şi argumentare” în curriculum. Aş dori totuşi să menţionez un aspect care pe mine mă amuză şi mă îngreţosează în acelaşi timp.

  De fiecare dată când, printr-o minune parcă, s-a încercat simplificarea programei şcolare (de altfel, o chestiune cerută insistent de către sindicate, elevi, profesori, şamd.), aceasta a fost voit blocată prin fel de fel de campanii, care mai de care mai patetice….

  Să exemplific:

  1. s-a dezbătut înlăturarea limbii latine… Nici bine nu s-a dumirit natul, cum toată lumea a sărit ca arsă – cunoaştem toţi frazele sforăitoare – suntem un popor latin, moştenirea culturală (popor care a folosit alfabet CHIRILIC şi limba slavonă până nu de mult!), limba culturii, lingua franca, etc. Drept urmare, a intrat si chestiunea asta pe orbita „la paştele cailor”….sau la idele lui Martie, pentru cei mai latini dintre noi…

  2. la fel şi cu orele de educaţie fizică: mens sana in corpore sano (uite că totuşi ne trebuie latina, chit că sunt convins ca trei sferturi dintre profesorii de sport nu stăpânesc nici măcar limba română!), cum se poate, sănătatea copiilor, etc. Rezultat: zero schimbare.

  3. Logica: desigur, imperios necesară, chiar şi viitorilor strungari ai ţării, care nu numai că habar n-au de logică, dar a căror ultima lectură a fost Albă-ca-Zăpada într-a IV-a, asta în cazurile fericite…. Rezultat: zero schimbare.

  Lista poate continua la nesfârşit. Aşa nu se poate face reformă, stimabililor! Niciodată! E o atitudine schizoidă şi ipocrită: pe de-o parte toţi suntem de acord că programa trebuie simplificată, dar să nu cumva dispară o oră/materie de umplutură, că e bai….Şi, ca să se mai calmeze toţi aceşti „intelectuali” care îşi dau foc la păr la auzul primului zvon precum că de la anul nu mai au normă întreagă, le spun ca în vest nu se face nici logică, nici latină, nici muzică, nici desen la modul OBLIGATORIU, aşa cum se face la noi, dintr-a IX-a până într-a XII-a! De ce? Pentru că aceste materii există sub formă de OPŢIONALE, opţionale reale, nu băgate pe gât elevului, numai ca stimatul profesor să rămână cu „norma” neîntinată!

  Şi, mai ales, in România avem specializări de profil: uman şi real, în cazul liceelor teoretice. Şi şcoli specializate pentru cei cu înclinaţii spre sport (Şcolile Sportive), desen (Liceele de Arte Plastice) şi muzică (Liceele de Muzică). Dacă tot se doreşte aşa mult şi limba latină, să se infiinţeze secţii de limbi clasice – greacă şi latină! Ia sa vedem, câţi doritori avem?

  PS: Nu, nu sunt elev. Sunt profesor. Încă.

  • writeman Says:

   mastermind, lucrezi cumva la ministerul educatiei? daca da, putem sa bem o bere. daca nu, nu te mai obosi, de aere e plina Romania.

 7. Mastermind Says:

  Da, lucrez la Ministerul Educaţiei…Sunt profesor, deci este ministerul de resort. Aşa cum şi pentru tine, acest minister, este tot de resort. În cazul în care doreşti să insinuezi că aş fi un mare suporter al ministerului, te înşeli amarnic. Sau să spun ca ai tras o concluzie pripită?

  Mai mult, nu are nici o importanţă unde lucrez eu. Puteam fi şi gunoier, şi om de afaceri. Dacă te mulţumeste, pot să îţi spun că am lucrat şi la firmă (multinaţională, sâc!), şi ca ghid turistic pentru străini…şi altele. Spun acestea pentru a nu avea impresia că habar nu am ce se întâmplă în lume, cum este cazul a 90% din profesori închişi în turnul lor de fildeş, care în viaţa lor nu au lucrat altundeva decât în acest sistem sinistru.

  Dacă vrei să spui ceva inteligent, încearcă să mă contrazici cu nişte argumente serioase care să combată ce am scris, nu cu zeflemea mioritică. Şi dacă tot ai adus vorba de „aere”, nu ştiu care dintre noi se dă mai rotund în colţuri, tu sau eu.

  Discursul pe care îl utilizezi este tipic pentru elevul actual. Şi nu ai înţeles nimic din ce am scris. Ergo, îţi urez mitinguri multe şi plăcute, circ şi pâine, şi mai ales, o programă super-încărcata!

  PS: Mai trebuie să te naşti o dată ca sa bem o bere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: